Виробництво м’яса бройлерів в Україні зростає кожного року

Виробництво м’яса бройлерів в Україні зростає кожного року

Україна не відстає від світу, адже поголів’я птиці у 2017 році тільки зростало, а у 2018 році курятина займатиме половину м’ясного раціону українців.

У 2016 році в світі було вироблено 89,5 млн т м’яса бройлерів, що на 854 тис. т більше, ніж роком раніше, пише Agropolit з посиланням на Інститут аграрної економіки (ІАЕ).

Також наголошується, що, в порівнянні з 2014 роком, світове виробництво м’яса бройлерів зросло на 2,9 млн т. За три роки (2013-2016) виробництво продукту в світі виросло на 5,2 млн т.

Україна також не відстає від світових тенденцій, поголів’я домашньої птиці не зменшується.

«У 2017 році тільки обсяг вирощування птиці в сільгосппідприємствах мав позитивну динаміку +4,7% проти 2016 року», — розповів завідувач Інституту Леонід Тулуш.

А виходячи з цінової доступності курятини, порівняно з іншими видами м’яса, вона стане основою м’ясного раціону українців.

«Якщо роздрібна ціна м’яса птиці (тушки) в грудні 2017 року становила в середньому 53,91 грн/кг, то свинина з кісткою (відруби стегна) коштувала 93 грн/кг, а свинина без кістки — 113,46 грн/кг», — повідомила старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку ІАЕ Світлана Пашко.

Тож такий ціновий діапазон зумовив популярність птиці, через що курятина стала найзатребуванішим м’ясним продуктом в Україні.

Нагадаємо, що до 2021 року на полицях магазинів з’явиться штучне м’ясо.